In de praktijk blijkt dat bromfietsers te vaak betrokken zijn bij een ongeval. Tot 1 maart 2010 was een bromfietscertificaat voldoende om te mogen rijden op een scooter of bromfiets. Sinds 1 maart 2010 moet je ook praktijkexamen doen. Als je voor je ditpraktijkexamen bent geslaagd kun je op het gemeentehuis je bromfietsrijbewijs gaan aanvragen!

Je krijgt les van een KNMV Gediplomeerd Motorrijinstructeur die een aanvullende opleiding heeft gevolgd voor het mogen geven van scooterrijlessen. Dus met hetzelfde plezier en en met dezelfde gedrevenheid in een prettige lessfeer. Alles wordt prima georganiseerd om jou snel en veilig voor te bereiden op je bromfietsexamen. De lessen worden gegeven in Alkmaar e.o. In tegenstelling tot auto leerlingen, kom je naar ons voor het volgen van de rijles. Tijdens de scooterrijles krijg je de aanwijzingen via een “oortje”.

Helm en kleding: leenhelmen en handschoenen beschikbaar. Verder het advies om stevige schoenen en kleding mee te nemen.

Stap 1: Je kunt met het theoriepakket jezelf voorbereiden op het theorie-examen voor de bromfiets. Een theoriecursus wordt aangeraden.

Stap 2: Zodra je bent geslaagd voor het theorie-examen, kunnen we de lessen en examen inplannen. Je krijgt bij ons altijd privéles voor de bromfiets.

Je krijgt les op de sportieve Kymco Agility fat. Deze is voorzien van de benodigde (verplichte) spiegels en beugels.

Na de eerste les plannen we het benodigde aantal lessen in en aansluitend daarop ga je examen doen. Gemiddeld heb je 3 tot 4 lessen nodig om goed voorbereid aan je bromfietsexamen te beginnen.

Lesprijzen: € 55,00 voor een losse les van 1 1/2 uur.

Lespakket bromfiets: 4 uur bromfietsles en praktijkexamen bromfiets € 298,00

Examenvoorwaarden.

Klik hier voor de lesvoorwaarden.

© Copyright 2017 - Motorrijschool Bozdag