Motorrijden is onze passie!

Motorrijschool Bozdag is gespecialiseerd in het geven van motorrijles in de regio Alkmaar. Wij geven les in kleine groepen: meestal 1 soms 2 personen tegelijk. Ons doel is jou opleiden tot een veilige motorrijder met voldoende kennis om ook in moeilijke omstandigheden uit de voeten te kunnen. Motorrijschool Bozdag geeft, zoals de naam al zegt, uitsluitend les in motorrijden. Alle lessen worden gegeven door een KNMV Gediplomeerd instructeur.  Tijdens de motorrijlessen zal de instructeur op zijn eigen motor met je meegaan en je stap voor stap begeleiden. Wij rijden niet in een auto achter je aan. Je ziet wat de instructeur doet op zijn motor en geeft je het goede voorbeeld. Al rijdende leer je door te kijken en stap voor stap begeleiden wij je in een open lessfeer naar het motorexamen. Tijdens de lessen rijd je op een Kawasaki ER6N met ABS.

Examen verkeersdeelneming (AVD):

Tijdens de weglessen werken we aan belangrijke onderdelen zoals je plaats op de weg, kijktechniek, snelheidskeuze en dat wat het motorrijden leuk maakt: het rijden van bochten. Verkeersinzicht specifiek voor de motorrijder loopt als een rode draad door de opleiding en komt ten goede aan jouw eigen veiligheid en die van die van andere verkeersdeelnemers.

Wat er van je verwacht wordt op het examen kun je hier bekijken.

Theorie: De theorielessen worden verzorgd door collega rijschool Verkeerscollege Steeman.

Interesse? Stuur via het contactformulier een mail en we nemen z.s.m. contact met je op.

Kledingeisen conform rijprocedure A.

‘Een goede uitrusting beschermt de motorrijder bij een val, maakt hem “zichtbaar” en zit comfortabel. Gehoorbescherming wordt bij lange ritten zeker geadviseerd. (Gehoor)bescherming, zichtbaarheid en comfort zijn vereisten voor een op de motorrijder toegesneden uitrusting. Een goede uitrusting bestaat uit:
– een helm (wettelijk verplicht).
– handschoenen of wanten; moeten de hand volledig en het polsgewricht zoveel mogelijk bedekken.
– beschermende kleding, bij voorkeur voorzien van protectiemateriaal. De broek bedekt de benen volledig, de jas bedekt het bovenlichaam en de armen volledig.
– schoeisel, moet tenminste de enkel bedekken.
– oogbescherming.
– gehoorbescherming.

Alle uitrusting is bij voorkeur speciaal bedoeld voor motorrijders. De kleding, handschoenen en het schoeisel moeten zodanig stevig zijn, dat deze bij contact met het voertuig of het wegdek een redelijke mate van bescherming bieden. Ook moet deze kleding bescherming bieden tegen de heersende en redelijkerwijs te verwachten weersomstandigheden. Het is overigens raadzaam om altíjd beschermende kleding te dragen, ook tijdens de reguliere motorrijles.

Examen voertuigbeheersing (AVB):

Voor het examen AVB (bijzondere verrichtingen) moet je 12 oefeningen beheersen, daarvan krijg je er 7 op je examen. Klik op de link voor de oefeningen, uitvoering en de normering.

Mail ons voor meer informatie of aanmelding

© Copyright 2017 - Motorrijschool Bozdag